top of page
Search
  • Writer's pictureivana krištofíková

Čo ak sa Vám nosha pokazí?

Updated: Dec 13, 2021

Naše noshe vyrábame s láskou tak, aby Vám slúžili čo najdlhšie. No aj na noshi sa môže niečo pokaziť. V tomto blogu nájde odpovede na otázky, čo s tým.


Vaša nosha, bez ohľadu na úroveň jej kvality, sa môže časom opotrebovať, roztrhnúť, zašpiniť alebo inak poškodiť. Či už ju nosíte do školy, do práce alebo na bežné aktivity, niekedy sa ocitnete v situácii, keď budete musieť riešiť dieru alebo pokazený zips. Namiesto toho, aby ste noshu zahodili, môžete si ju opraviť sami doma, alebo Vám s tým pomôžeme my. V tomto článku Vám ukážeme niekoľko užitočných tipov na opravu batohu.

pokazený zips Zipsy používame v čo najeko verzii - kovové zuby na bavlnenej páske. I keď ich na niektoré typy noshí, dávame obojstranné, pri tomto type môžete mať niekedy pocit akoby jedným smerom zadrhávali. Dá sa to vyriešiť tým, že po ňom prejdete trochu voskom alebo mydlom.

Zips je vytvorený aby slúžil dlho a kvalitne, ale bavlnená páska vydrží trochumenej ako polyesterová. Preto sa môže v namáhaných miestach predrať. Pri tomto type poškodenia nás určite neváhajte kontaktovať prostredníctvom formuláru a my sa postaráme o výmenu.

pokazená spona Drevené spony sú naša malá inovácia. Testujeme ich od roku 2017, takže vy - naši nosha užívatelia - ste pre nás dôležitou súčasťou vývoja produktu. Rovnako ako plastové sa môžu zlomiť nešetrným zaobchádzaním. Spony Vám samozrejme vieme vymeniť, stačí len vyplniť formulár, alebo si môžete kúpiť u nás na e-shope náhradné a vymeniť si ich sami. V prípade, že sa k Vám dostala náhodou chybná spona, radi Vám ju vymeníme na naše náklady.

roztrhnutá nosha Ak máte šikovné ručičky a štipku fantázie môžete si noshu zašiť sami a spraviť z tejto nepríjemnej situácie originálny kúsok. Na internete nájdete mnoho návodov ako kreatívne štopkať alebo ozdobným vyšívaním zašiť dierku. Ak si ale netrúfate, tak opäť, môžete vyplniť formulár a vyriešime to za Vás.

špinavá nosha Priniesol si váš školák noshu zašpinenú od farieb, desiaty, alebo napríklad blata? Alebo s vami vaša nosha prešla už mnoho ciest a zaslúžila by si trošku starostlivosti? Buďte aj v tomto prípade ohľaduplní k prírode a pokiaľ vám to čas dovolí, zvoľte ručné umývanie, ktoré je okrem iného najbezpečnejší spôsob čistenia batohov. Pranie v práčke moc nedoporučujeme, keďže je v noshi dosť veľa vlny.

Čo budete potrebovať:

  • mydlo na pranie alebo čistiaci prostriedok (napríklad načapovaný v bezobalovom obchode),

  • špongia alebo handrička - na precízne vyčistenie povrchových škvŕn,

  • čistiaca kefka s mäkkými štetinami (napríklad stará zubná kefka) - na odstránenie nánosových škvŕn a čistenie zipsov.

Ako budete postupovať:

1. vyprázdnite batoh a na sucho kefkou odstráňte viditeľné nečistoty

2. prečítajte si štítok s pokynmi na starostlivosť a postupujte podľa nich

3. naneste čistiaci prípravok na škvrny

4. noshu jemne vyperte vo vlažnej vode

5. opláchnite a vysušte na vzduchu. Nikdy nedávajte noshu do sušičky, zbehla by sa vlna

6. ak noshu pri praní pokrčíte, žehlite ju radšej cez mokrú látku, aby ste nemali na látke lesklé fľaky

7. opäť ju naimpregnujte


Podľa povahy závady, noshu opravíme bezplatne alebo za poplatok (v prípade ak je nosha staršia ako 2 roky, alebo poškodenie vzniklo vlastným zavinením). Vieme, že Vám na Vašich noshách záleží a bola by škoda sa ich vzdať. Dúfame, že tieto tipy na opravu batohu budú pre vás užitočné a použiteľné. Ak máte pre nás ďalšie tipy a triky, pokojne sa o ne podeľte.


....................................................

Blog bol spustený vďaka spolupráci s Fakultou manažmentu UK v Bratislave. Pod odborným dohľadom Prof. Ing. Anny Pilkovej, PhD., MBA v rámci predmetu Intrapreneurship študentky Natália a Marianna našli slabé miesta našich procesov, kde by sa hodilo zlepšenie pomocou servitizácie. Výsledkom ich práce je návrh blogu a jednotlivých postov. Tento post je prvý z nich a my se šťastní a hrdí na túto spoluprácu, ktorá nás konečne doviedla k úspešnému spusteniu blogu. Ďakujeme!



226 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page